Bak je eigen burgerbegroting op de Dag van de Lokale Democratie

Je eigen burgerbegroting bakken tijdens een workshop?

Je laten inspireren door drie relevante participatie trajecten?

Ontdekken wat het participatieplatform voor jouw burgerbegroting kan betekenen?

Breng ons een bezoekje op de Dag van de Lokale Democratie!

Op vrijdag 17 November zijn we aanwezig op de Dag van de Lokale Democratie in Nieuwegein (Nederland). Je vindt er ons drievoud terug

  1. in het ‘App Store’ gedeelte van de winkel, waar je het participatieplatform de hele dag kan bekijken en uitproberen
  2. in het thema “Wat wil je burger”, waar we aan de hand van praktijkvoorbeelden burgerparticipatie onder de loep nemen
  3. via onze workshop “bak je eigen burgerbegroting”, waarin we interactief aan de slag gaan

“Bak je eigen burgerbegroting” – workshop!

Samen met citisens en Joop Hofman geven we een interactieve workshop rond het opstellen van een burgerbegroting. We delen een aantal ingrediënten voor een goede burgerbegroting en koken samen met alle deelnemers alvast een mooi project!

Burgerbegroting 2.0: lessen uit Antwerpen en Goes

Begroten met burgers is in sommige gemeenten al echt een praktijk. Dit geeft ruimte om de burgerbegroting verder te ontwikkelen en nog meer recht doen aan de verschillen tussen inwoners. We kunnen nog effectiever inspelen op de diversiteit in hun betrokkenheid en zo nog meer inwoners betrekken, ook groepen die tot nu toe minder vertegenwoordigd zijn.

Samen staan we stil bij cases die we begeleidden in Antwerpen en Goes en maken we een procesontwerp voor een nieuwe werkwijze. Daarbij maken we gebruik van nieuw ontwikkelde betrokkenheidsprofielen. We ontwikkelden deze op basis van informatie over de participatiepraktijk van 8 verschillende typen inwoners van Nederland, die we hebben tot op straatniveau. Met een gesegmenteerde participatiestrategie, een betrokken procesbegeleiding en de inzet van online tools gaan we naar een burgerbegroting 2.0!

Je vindt ons terug in de stream van thema 5, “Wat wil de burger?”!

Dag van de Lokale Democratie

Een dag vol inspirerende voorbeelden en praktische handvatten voor volksvertegenwoordigers, bestuurders, actieve inwoners en professionals die samen aan meer en betere democratie willen werken in hun gemeenten. Met nog vier maanden tot de gemeenteraadsverkiezingen hét moment om uw lokale democratie te vitaliseren.

Schrijf je nu nog in via de website van de #DvdLK!

Kan je niet wachten? Ontdek nog snel ons eerste artikel over burgerbegrotingen op onze blog!