Burgerparticipatie op ‘Business meets AI’

Op 6 September vindt ‘Business meets AI’ plaats in Antwerpen. Guy De Pauw, founder van onze partner voor artificiële intelligentie ‘Textgain’, licht er toe hoe artificiële intelligentie burgerparticipatie faciliteert. Vanuit onze case study over ‘Vraag voor de Wetenschap‘, onderbouwt Guy hoe text analytics door het gebruik van machine learning technieken kan helpen data van participatie projecten te verwerken.

Using AI to facilitate citizen participation

Guy gaat in op de uitdaging om de steeds grotere hoeveelheid van data uit participatietrajecten te analyseren en tot inzichten te komen. Burgerparticipatie is immers een integraal deel geworden van ons democratisch process. Dit komt onder andere dankzij online platformen zoals ‘Bpart’, het participatieplatform van Tree company. Dankzij de ondersteuning van onze AI tool ‘CCM’ of ‘Content Coding & Moderation‘, slagen we er vandaag de dag in om meer dan 10 000 ideeën op snelle, kwalitatieve en consistente wijze verwerken.

Ook tijdens de panel discussie zijn we aanwezig. Guy verdedigt de stelling dat ‘AI zich nu vooral moet richten op human-machine interactie en niet zozeer op volautomatische toepassingen’. Ontdek de volledige agenda en schrijf je in voor ‘Business meets AI‘ op 6 september in Antwerpen.