Hoe artificiële intelligentie burgerparticipatie ondersteunt

Op ‘Business meets AI‘, of #BMAI18, presenteerde Guy, oprichter van onze partner Textgain, hoe artificiële intelligentie burgerparticipatie faciliteert.

Introductie: hoe ontwikkelden we onze tool met artificiële intelligentie, CCM?

Eerst introduceerde Guy Tree company, het participatieplatform Bpart, Textgain en de basis van machine learning en custom domain models. Vervolgens lichtte de presentatie aan de hand van verschillende case studies toe hoe artificiële intelligentie er voor zorgt dat moderatie van trajecten snel, efficiënt, consistent en toch kwalitatief kan gebeuren.

Vanuit de case “Van LeRensbelang” toonde Guy aan welke hulp AI kan bieden bij burgerparticipatie. Zo vermindert de (kostbare) manuele arbeid en versnelt de AI ondersteuning (saaie) repetitieve taken. Dankzij ‘human-machine’ interactie verhoogt ook de job-tevredenheid: men werkt immers sneller en beter. Ten slotte is er dankzij het opgebouwde “collective memory” ook een verhoogde consistentie tijdens het coderen van veelvuldige input.

We lichtten ook heel concreet de werking van ‘CCM’ toe, het resultaat van onze innovatieve ontwikkelingen. Dankzij ‘Content Coding & Moderation‘ kunnen we bovenstaande voordelen immers bij al onze projecten waar maken!

Case: Vraag voor de Wetenschap

Eindigen doen we met onze case studie ‘Vraag voor de Wetenschap‘: een recent project voor de Vlaamse Wetenschapsagenda waarbij meer dan 10 000 ‘vragen voor de wetenschap’ werden ingezameld via een online portaal, gebaseerd op het Bpart participatieplatform! Tijdens de 6 online weken, werden op deze 10 000 vragen maar liefst 41 363 codes toegekend door een team van moderatoren. Het spreekt voor zich dat deze opdracht een pak succesvoller verlopen is dankzij onze ‘CCM’ tool!